Mrs Panda
Happy Birthday ayah sayang !!
Wednesday, 26 March 2014 • 22:30 • 0 comments

hai reader, dua hari (29.3) lagi birthday ayah tapi aku nak wish jugak hari nii. Aku tak tahu kenapa aku sunyi sgt. Kadang-kadang aku lemah, aku kalah dan aku mengalah. Aku malas nak ambil tahu hal orang luar sebab bagi aku mereka hanya penyebab masalah aku. Btw, aku hanya nak cakap terima kasih dekat orang yang selalu berusaha nak sakitkan hati aku.. Dan aku hanya nak cakap "itu bukan treats nak lemahkan aku"

Semakin aku kuat, semakin aku lemah dan semakin kesabaran aku meningkat. Alhamdulillah, sampai sekarang ramai yang masih berada di belakang aku antaranya Mak, abang, wan, ebby, yun, embah, opah, sab, yaya, suzi, miza an all members yang selalu ade untuk aku. Aku mungkin kelakuan sebegini, tapi tak hairanlah jika aku bukan yang korg nampak. Aku tak kisah kalau nak cakap itu ini. Sebab aku ade mereka, mereka yang sayang dan kasih dekat aku. Thanks semua.

But the way. Aku sentiasa merindu gelak tawa ayah, marah ayah, cara ayah mengusik, cara ayah pujuk aku. Semua aku rindu. Memang tak dinafikan, aku memang rapat dgn arwah ayah tapi aku pun rapat jugak dgn mak.

Ayahh, you know what, i always to take care about mak n opah selalu ingat pesan ayah suruh jaga opah sekuat kudrat anis kan. I hope i always remember that until forever. Ayah, ayah nak tau tak. Anis tak sanggup nak dengar semua rintihan mereka, rindu mereka dekat ayah. Ayah, anis tak sanggup nak tgk mak menangis sebab rindukan ayah. Ayah, anis tak sanggup tak tau. Ayah, if you know. I always wanna to be yang terbaik untuk ayah. Ayah, Anis nak SPM tahun ni. Yang pasti anis taknak bagi harapan palsu dekat mak n whole family kita ayah. Anis, taknak. Anis taknak tengok harapan tu musnah macam tu je. Ayah, ingat tak mase ayah cakap " belajar pandai2, nnti boleh beli kereta, nnti mak dgn ayah boleh tumpang sekali. Tapi itu pun kalau ayah masih ada " Ayah, perkataan "masih ada" itu lah yang telah menyedarkan anis bahawa jangan memberi harapan kepada orang yang mengharapkan kita. Ayah, Anis sedih sgt bila teringatkan apa yang ayah cakap tu. Kenapa ayah kenapa?

Ayah, anis ingat lagi. Pagi sebelum anis pegi sekolah. Anis ada otp dgn ayah. Ayah cakap ayah sihat tapi petang tu hancur musnah, punah harapan anis. Anis redo ayah, anis redo. Ayah, sekarang mak adalah mak an ayah kepada anis. Anis taknak hampakan mak lagi. Anis tak sanggup. Kalau boleh setiap apa yang anis keluarkan dari mulut semuanya bukan menjadikan beliau kecewa dan terguris hati. Ayah, anis rindu kenangan kita semua. Cameron? Tak terdetik dalam hati kami untuk ke situ lagi. Biarlah kenangan kita tersimpan disitu untuk selama-lamanya.

Ayah, esok (28.3) 6 bulan ayah tinggalkan kami. 
Ayah, akhir kata dari anis anak ayah. Selamat hari lahir. Semoga Al-Fatihah sebagai penghubung kita ayah.

#Doa seorang anak yang soleh dan solehah mudah dimakbulkan oleh Allah s.w.t dan anis berharap sangat Ayah. I love You an always miss you, Ayah. (",)




PASTFUTURE
Owner
[Aaanisnisnisss]
Walkie Talkie
My Status
>> Blogskin baru. Tadaa!
date : NOW
at:10 am


>> I Luv you!
date : 12/12/12
at: 12pm


>> Cinderella hilang kasut?
date: 1/1/2190
at: 13.12pm

History

  • Ayah, We miss u so much.
  • Happy Birthday Sayang!
  • Rindu
  • Wohooo .
  • Untuk apa kau ?

  • D' Credits
    Basecode : N.Afiqah
    Template : Inspirit's Baby
    Edited : Nora Anis